Az örök barátság

A 2022/23-as tanévben a Palladion Műhely versenyére íródott meséket közlöm ebben a cikkben. A feladat az volt, hogy az adott kép alapján írni kellett egy történetet, hogy mi történhetett a képen.

            Thébában történt egyszer, hogy egy víziló megéhezett a fügére. A hatodik éhínséges esztendő volt akkoriban Egyiptomban. A sivatagban vándorolva talált egy öreg fügefát, mellette egy létrával, aminek segítségével fel tudott mászni a fa tetejére. Hamar talált is ott gyümölcsöt, amit megkóstolt és megjegyezte: „Hmm, de finom ez az isteni eledel.” Már több órája a fa tetején ücsörgött, amikor a Nílus áradása kimosta a létrát a fa tövéből, és az eldőlt.

            Kiabált segítségért a thébai víziló, de senki sem hallotta meg. Órák múlva délről egy kismadár érkezett arrafelé, aki észrevette a vízilovat a sivatagban található fügefa tetején. Hamar észrevette, hogy eldőlt a létra, ezért lábaival megragadta azt, és erős szárnycsapkodásai miatt akkora erőt kapott, hogy vissza tudta tenni a létrát a fához.

            A kismadár annyit kért segítségéért cserébe a vízilótól, hogy szedjen neki gyümölcsöt egy kosárba. A víziló tele is szedte a kosarat fügével, majd odaadta ajándékul a kismadárnak, és együtt útra keltek észak felé. A Nílus mellett később építettek egy házat, és ott éldegéltek együtt. Ilyen csodák történtek Egyiptomban.

A történetet írta a csajági iskola 5. osztálya 2023. januárjában.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük