Egyiptomi barátok

A 2022/23-as tanévben a Palladion Műhely versenyére íródott meséket közlöm ebben a cikkben. A feladat az volt, hogy az adott kép alapján írni kellett egy történetet, hogy mi történhetett a képen.

            Egyszer egy víziló útnak indult Gízából Felső-Egyiptomba a Nílus mentén. Ment, mendegélt, és mindenhol csak a földeken dolgozó embereket látta, akik már éppen készültek a folyó áradására. Ilyenkor a Nílus kiönt, és termékeny iszappal borítja be a földeket. Egy kismadár, akit Tur-turnak hívtak, útra kelt délről, hogy eleséget gyűjtsön.

            Tur-tur sajnos nem talált megfelelő területet a magok csipegetéséhez, mert ekkorra már a Nílus ellepte a földeket. Itt találkozott a vízilóval, aki elhatározta, hogy segít neki eleséget gyűjteni. A keresés közben találtak egy fügefát, és a víziló felajánlotta, hogy felmászik a fára, hogy egy kis gyümölcsöt szedjen neki a fa tövében talált kosárba.

            A víziló a fa tetején várakozott, hiszen a felmászás közben letörtek ágai a fának, így nehézkes lett volna a visszajutás a földre. Tur-tur gondolt egyet, és a helyi építőktől kért egy létrát, hogy új barátja könnyebben lejusson a fáról. Így szövődtek barátságok az ókori Egyiptomban.

A történet szerzői: Krizsó Boglárka, Pajor Petra, Werni Bianka, Dévényi Zente, Ács András

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük